Transferdruk is één van de meest duurzame manieren om textiel te bedrukken. Er wordt vrijwel geen water gebruikt bij dit procedé en er is geen nabehandeling nodig na het drukken. Het belangrijkste afvalproduct (het afgedrukte papier) kan worden hergebruikt als verpakkingsmateriaal of afdekpapier voordat het wordt gerecycled. Kleinere hoeveelheden papier afval worden direct in de papier industrie hergebruikt.

De inkten die we gebruiken zijn allemaal wateroplosbaar om zo de impact op het milieu te minimaliseren. En het verlies aan doek is minimaal door het controleren van het papier voor de print. Het gebruik van gerecyclede polyesters is geen enkel probleem.

Digitaal druk is in dit verband helemaal van belang. Bij dit proces worden geen gas drogers meer gebruikt, waardoor CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Bovendien zijn er geen rest-inkten meer na afloop van een productie run en het papier verlies tussen twee prints kan tot nul worden gereduceerd. Bovendien hoef je bij digitaal druk geen matrijzen schoon te maken dus wordt er geen water meer gebruikt tijdens het druk proces.