Bij transferdruk druk je de speciale inkt eerst op een papier om die daarna te transfereren op het textiel door middel van hitte. Het voordeel is dat voor het proces geen water nodig is. Afgezien van het water om koffie te zetten, gebuiken we tijdens het drukken van het papier of tijdens het transfereren op doek geen water. Er is ook geen nabehandeling nodig, de inkt is meteen gefixeerd bij het sublimatie proces. Een bijkomend voordeel is dat eventuele verliezen zoals bij het opstarten van de print op papier gebeuren en niet op het (dure) textiel.

Dit werkt vanwege de speciale inkten die we gebruiken. Deze inkten sublimeren (verdampen) bij 200 graden celsius en dringen dan diep in de polyester vezel. Bij het afkoelen wordt de inkt dan opgesloten in de vezel. Dit deel van het drukproces gebeurd op een speciale machine, een transferkalander.

Transferdruk werkt op alle soorten polyester en polyester mengingen. Polyesters die brandvertragend zijn of bijvoorbeeld waterafstotend zijn gemaakt kunnen ook gewoon bedrukt worden. Bovendien behouden deze hun eigenschappen. Gerecyclede polyesters kunnen ook gewoon worden bedrukt.